veelgestelde vragen

ALLE antwoorden op DE BELANGRIJKSTE vragen

Al meer dan 30 jaar worden er Boekenfestijnen georganiseerd in Nederland en België. Voor de trouwe bezoekers van het Boekenfestijn is het een bekend concept, maar dat geldt niet voor iedere boekenliefhebber. Om ook u op de hoogte te stellen van deze unieke gratis beurs vindt u hier meer informatie over het Boekenfestijn. 

1. Wat is de toegangsprijs?

De entree is gratis. Alle Boekenfestijnen zijn vrij toegankelijk. Soms wordt door de beurshal wel parkeergeld voor uw auto gevraagd.

2. Hoe kunnen de boeken zo goedkoop zijn?

De boeken worden rechtstreeks bij uitgeverijen in binnen- en buitenland ingekocht en direct weer doorverkocht aan u. Het zijn allemaal nieuwe boeken, soms met een ezelsoor, licht beschadigd of een voorlaatste druk. De inkoop van de boeken wordt gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring. Hierdoor kan de korting oplopen tot 90%.

3. Kan ik op de hoogte worden gehouden van het Boekenfestijn?

Jazeker! U kunt van tevoren een uitnodiging voor het Boekenfestijn ontvangen. Schrijf u hier in.

4. Is het mogelijk informatie te krijgen over titels van boeken?

Op het Boekenfestijn is een Informatiebalie aanwezig waar u boeken kunt laten opzoeken op auteur, titel, trefwoord en ISBN. Via e-mail of telefoon is dit niet mogelijk aangezien ons assortiment per dag wijzigt.

5. Hoe kom ik aan een bon voor een gratis boek?

De bon voor een gratis boek ontvangt u als u zich inschrijft voor de uitnodiging. Voor de uitnodiging per post mag u maximaal 2 beurzen aanvinken. Een uitnodiging per mail kunt u voor alle Boekenfestijnen ontvangen.

6. Kan ik boeken reserveren of per post bestellen?

Dit is niet mogelijk. Voor alle particuliere aankopen bent u welkom op het Boekenfestijn. Wees er dus tijdig bij, want op = op. Wanneer u van één en dezelfde titel 5 stuks of meer wilt kopen, dan is dat ook mogelijk. Neem dan contact met ons op: info@boekenfestijn.com.

7. Hoe kan ik op het Boekenfestijn betalen?

U kunt op het Boekenfestijn contant, met pin- of bankpas en creditcard betalen, behalve American Express. Boeken- en VVV bonnen nemen wij niet aan. Op onze Belgische Boekenfestijnen kunt u eveneens met Bancontact betalen. Briefjes van € 100,00 en € 200,00 worden geaccepteerd, mits de helft van dit bedrag wordt besteed. Briefjes van € 500,00 worden niet geaccepteerd, tenzij er meer wordt besteed dan € 500,00.

8. Is er iets te drinken op het Boekenfestijn?

Ja, er is altijd een cateraar aanwezig met drank en een kleine kaart.

9. Zijn er voldoende parkeerplaatsen?

Er is altijd voldoende parkeergelegenheid bij de beurslocatie. Helaas wordt door de beurshal soms parkeergeld voor uw auto gevraagd. Met openbaar vervoer zijn de Boekenfestijnen ook altijd goed bereikbaar.

10. Wat te doen als u niet tevreden bent over een boek?

Kom met het boek, de kassabon en de prijssticker op het boek terug naar het Boekenfestijn. Is dit niet mogelijk, klik dan hier om het formulier in te vullen. Dan proberen wij uw klacht altijd naar wens op te lossen.

11. Kan ik op het Boekenfestijn werken?

Ja! Tijdens het Boekenfestijn maken wij gebruik van tijdelijke beursmedewerkers. Bent u in een beursweek alle of enkele dagen beschikbaar? Klik dan hier om u in te schrijven.

12. Waarom is de garderobe verplicht voor tassen?

Door slechte ervaringen in het verleden zijn wij helaas genoodzaakt een gratis garderobe voor grote tassen beschikbaar te stellen. Als wij deze garderobe niet zouden hebben, verdwijnen er te veel boeken. Dit beïnvloedt de prijs van de artikelen dan weer nadelig. De directie stelt zich echter niet aansprakelijk voor vermissing en dergelijke.

13. Is kopen op bestelbon en/of factuur mogelijk?

Voor de Nederlandse administratie is de kassabon toereikend. Hierop staat de BTW vermeld. Voor de Belgische administratie is een aparte factuur nodig, welke wij voor u op de Belgische beurzen kunnen maken. Na de beurs is het niet meer mogelijk een factuur voor u te maken. Vergeet niet om uw BTW-nummer mee te nemen. Bibliotheken kunnen op het Boekenfestijn op factuur kopen. Zij dienen een gehandtekende bestelbon mee te brengen en kunnen zich bij iedere kassa melden.

14. Wat zijn de openingstijden?

Donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur, zondag van 10.00 tot 18.00 uur


Heeft u nog andere vragen? Dan kunt u een e-mail sturen naar info@boekenfestijn.com of bellen tijdens kantooruren +31 (0)30 604 74 00 (Nederland) of + 32 (0)3 820 72 58 (België).

VOLG BOEKENFESTIJN